content image

Margreet Dijkman

speelt tin whistles, low whistles, blokfluiten (sopraan, alt en bas), bodhrán en spoons

Ze studeerde blokfluit en AMV (Algemene Muzikale Vorming) in Hilversum en op het conservatorium te Arnhem en is sinds de jaren 70 en 80 in de ban van volksmuziek.

Via volksdansen kwam ze in aanraking met de muziek van Oost- en Midden Europa en speelde een tijdje Roemeense muziek o.l.v. Rob Brandon. Als er toen de mogelijkheid was geweest om het hoofdvak volksmuziek te kiezen had ze dat zeker gedaan. Een paar jaar later was ze afgestudeerd en gaf les, maar had last van een knagende gevoel dat ze wat anders wilde met muziek. Ze bezocht wekelijks folkconcerten en vond deze muziek, vooral de Franse en Keltische, veel boeiender dan de muziek waar ze les in gaf. Haar voorliefde was altijd al de Middeleeuwse muziek geweest. Schotse en Ierse muziek, die nog deels wordt gespeeld in kerkmodi, sloot daar wonderwel bij aan. Daar ze niet wist hoe ze de bladmuziek moest interpreteren (je speelt veel meer dan er staat), besloot ze naar Ierland te gaan.

In Milltown-Melbay (West Ierland) kreeg ze haar eerste lessen op de tin whistle. Na meerdere jaren in verschillende folkbands te hebben gespeeld, geeft ze nu haar muzikale invulling aan de muziek van 'Easnadh'.

Momenteel geef ze ook nog steeds blokfluitles, AMV en groeps- en privé-lessen tin whistle en spoons.

Contact