content image

"Easnadh" is Gaelic voor "musical sound"

Met af en toe een uitstapje naar Schotland, en Oldtime American, brengt deze vijf-mans formatie overwegend Keltische muziek uit Ierland.

Met opzwepende banjotunes, gevoelige airs en sprankelende whistle solo's roepen zij de sfeer op van oude pubs en sterke verhalen. Easnadh creëert met eigen arrangementen een geheel nieuw, en toch authentiek geluid, gebaseerd op principes van de jaren '60 en '70 van de Ierse folk.

Easnadh verzorgt naast een avondvullend programma in de voltallige vijf-mans formatie met 16 instrumenten ook performances voor solo, duo, trio of dans optredens.
Daarnaast heeft Easnadh specifieke ervaring met het verzorgen van een dansperformance met het publiek en ze kan een bestaande dansgroep muzikaal begeleiden. Easnadh heeft ruime ervaring met concerten, verjaardagen, bruiloften en jubilea. Easnadh toont haar betrokkenheid bij het vinden van de juiste sfeer bij elke gelegenheid die minder om een uitbundig feest vragen. Daartoe heeft Easnadh ruime ervaring met openingen, jaarfeesten, herdenkingen, begrafenissen en andere speciale gelegenheden waarvoor je wellicht niet een-twee-drie aan een band zou denken, maar waar gepaste live muziek wel net dat ene beetje extra kan geven. Een voltallige formatie is dan niet nodig en Easnadh voorziet daarin met een aangepast programma, bezetting, en instrumenten naar keuze. Easnadh werkt samen met andere muzikanten, callers en dansers, waardoor Easnadh aan specifieke wensen een heel speciaal karakter kan geven

Contact